20 februari 2022
15:15

Eskilstuna Babylon IF

Referat: IK Oden - Eskilstuna Babylon IF

Ny motståndare från Div 5 Södermanland i form av Eskilstuna Babylon. Ett spelskickligt och välorganiserat lag som körde med hög press. Första kvarten lyckades de skapa flera lägen när de vann boll tidigt på vår planhalva och det krävdes fina ingripanden av Linus samt att Keyse räddade på mållinjen för att vi skulle hålla 0-0.
Efter 20 minuter tog vi ledningen då Keyses frispark touchade en spelare i Babylons mur och ställde deras målvakt.
Det gav oss mer energi och vi hade ytterligare lägen att utöka vår ledning utan att lyckas.
I slutet av första halvek kom 2-0 när Azeez slog ett perfekt instick till Eddie som rundade målvakten och enkelt kunde rulla in bollen.
Detta var ställningen i paus och vi ska vara mycket nöjda med spelet - framförallt försvaret höll en hög nivå igen.
1:a halvlek
2' Keyse slår en farlig passning in i mitten som Babylon bryter, det uppstår ett friläge på framspelningen men Keyse reparerar sitt misstag genom att jaga i fatt spelaren och göra en kanonbrytning!
10' Kontring av Babylon och crossboll mot höger följt av markinlägg och skott förbi Linus men vem är där om inte Keyse som räddar på mållinjen!
13' Jocke slår ett instick till Stefan som kommer fri men lite ur vinkel och försöker lyfta mot bortre men målvakten läser detta och plockar inlägget
14' Fin inbrytning av Babylons mittfältare som får på ett hårt skott från straffområdeslinjen vilket tvingar Linus till en fantastisk räddning till hörna
17' Alfred (17-årig provspelare från FC Idol) hittar Felipe som får på en bra träff men bollen smiter tätt utanför
20' 1-0 Oden genom Keyse på frispark som touchar muren och går in i mål
24' Floda slår ett bra inlägg som Alfred tar ner vid straffområdeslinjen, gör en fin vändning och skjuter men målvakten räddar
25' Babylon tar sig fram till ett nytt friläge genom en boll som nickskarvas förbi Oscar som jagar ifatt och stör spelaren som blir lite stressad och skjuter, visserligen hårt men Linus gör en bra fotparad
26' Bra vändning med boll av Alfred och sedan ett skott som tar på handen på Babylons mittback, dock väljer domaren att inte blåsa
33' Anfall på högerkanten av Babylon och inlägg mot bortre som styrs i mål men det blir bortdömt för offside
35' Farligt frisparksinlägg av Babylon som nickskarvas i ribbkrysset och de skjuter sedan returen i burgaveln, nära där!
39' 2-0 Oden genom Eddie (assist Azeez)

I andra halvlek skapade vi en mängd chanser, spelet i sista tredjedelen var mycket bättre än onsdagens match mot Irsta. Vi hade 3-4 lägen som borde ha resulterat i mål men avsluten var ofta mitt på målvakten som var stor och följsam.
Efter 25 minuter gjorde vi 3-0 vilket var mycket rättvist i det läget.
Men Babylon hade inte gett upp och var väldigt nära att reducera men Anton som stod i andra halvlek gjorde två högklassiga räddningar inom loppet av en minut.
I slutminuterna satte Eddie bollen i krysset, ett jättesnyggt mål som dock blev bortdömt för offside vilket var tveksamt. Vi får kolla matchfilmen för att se om det var korrekt eller ej.
Slutresultat 3-0 efter en styrkedemonstration mot ett bra div 5-lag.
2:a halvlek
45'12" ytterst nära mål direkt efter avspark när Azeez går på djupet, får bollen och passar osjälviskt till Eddie som skjuter men målvakten gör en fin reflexräddning
49' Farlig inåtskruvad hörna av Babylon och bra agerat av Anton som result boxar bort bollen
52' Jonas slår en crossboll till Erik som slår ett markinlägg mot bortre där Leo kommer störtande och skjuter mot stolproten men målvakten gör en högklassig räddning till hörna
53' Ny framspelning av Azeez till Eddie som kommer fri men målvakten är långt ute och bryter
55' Hög press av Oden och Eddie vinner bollen av en motståndare och kommer fri med målvakten som återigen räddar avslutet
65' Jocke tappar bollen i uppspelsfasen varpå Babylon får ett friläge men Oscar slänger sig och gör en kanonbrytning till hörna!
70' 3-0 Oden genom Azeez (assist Eddie). Lite lustig situation när Eddie halkar långt ute på högerkanten vilket blir en perfekt glidtackling och bollvinst mot mittbacken. Eddie är snabbt uppe och slår ett perfekt inlägg som Azeez tar ner och kyligt rullar in bollen förbi målvakten som var beredd på ett hårt skott
82' Oscar slår en djupledsboll till Erik som spelar in bollen till Azeez som har fritt skottfält men Babylons målvakt gör återigen en bra räddning
83' Babylon tar sig fram till ett friläge och skott från nära håll men jättefin reflexräddning av Anton
84' Anton ställer till det när han spelar bollen till en motståndare som kommer fri men han reparerar detta genom att rädda skottet
87' Bollvinst av Johan till vänster om Babylons straffområde, markinlägg till Eddie som passar bakåt till Jocke som försöker skruva in skottet men bollen går över ribban
89' Eddie får bollen vid straffområdes linjen och skruvar ett skott i vänstra krysset, oerhört snyggt men tyvärr bortdömt för offside

En riktigt fin laginsats där vi spelar disciplinerat och tröttar ut motståndarna. I andra halvlek fungerade även spelet i sista tredjedelen och vi kunde ha gjort 2-3 mål till. Återigen är vi otroligt nöjda med försvarsspelet. Förutom att båda målvakterna höll nollan och att backlinjen var stabil så imponerar hemjobbet och det defensiva spelet av mittfältet. Alla jobbar verkligen för alla och spelarna slänger sig och täcker skott när det behövs. En oerhört skön inställning som vi tar med oss till kommande matcher.
Denna gång utser vi Oscar till matchens lirare efter en oerhört stabil insats som mittback!